Elmacık kemiği dolgusunun uygulandığı elmacık kemiği bölgeleri, ağız ve alın bölgelerinin arasında kalan orta yüz kısmında, burnun her iki tarafında yer alan, alt göz kapaklarının hemen altından başlayıp kulak kepçelerine kadar uzanan anatomik bölgelerdir. Estetik açıdan güzel kabul edilen yüz özelliklerinden bir tanesi de çene ucu ve her iki elmacık kemiğinin en dış kısımlarını birleştiren hatların V şeklinde olmasıdır. Elmacık kemiklerinin dolgunluğu veya silikliği yüzün estetik görünümünü önemli ölçüde etkiler. Belirgin elmacık kemikleri yüze daha genç, dinamik ve estetik bir görünüm vermektedir.

Bazen doğumsal olarak elmacık kemikleri yöresi standartların altında bir gelişim gösterebilir. Çoğu zaman da yaşlanma ve hızlı kilo alıp vermeler sonucunda elmacık kemikleri üzerindeki yumuşak dokular ve yanak dokuları aşağıya doğru yer değiştirmeye ve sarkmaya başlar. Bu süreç sonunda alt göz kapaklarındaki torbalarda belirginleşme, alt göz kapaklarının hemen altındaki kısımlarda çukurlaşma, ağız kenarlarındaki çizgilerde derinleşme ortaya çıkar. Çene ucu ve elmacık kemikleri arasındaki V şeklindeki ilişki dikdörtgen görünümü alır. Bu durum, burnun olduğundan daha büyük algılanmasına ve yüzün daha yaşlı ve yorgun görünmesine yol açar.

Elmacık kemiğine uygulanan dolgu hem o bölgede bir dolgunluk yaratır. Hem de yüzde lifting etkisi ile bir toparlanma sağlar. Yanaklara uygulanan dolgu cilt çöküntü ve kırışıklıklarını azaltarak o bölgenin daha iyi bir görünümüne kavuşmasını sağlar. Bu sayede bozulan yüz ovali tekrar üçgen görünümü ile geri kazanılmış olur. Elmacık kemiği dolgusu ya yapısal ya da yaşlanmaya bağlı malar bölgede yeterli hacmi olmayan hastalara uygulanır. Bazen bu bölgeler birbirleriyle ilintilidir. İki bölgeye de aynı anda uygulama yapmak hem daha iyi bir yüz harmonisi sağlar hem de malar yanak geçişini yumuşatır.

Dolgu sonrası ağız ve yüz kasları çok fazla hareket ettirilmemelidir. Bol bol su ve sulu gıdalar tüketilmelidir. Ağır spor yapmaktan kaçınılmalıdır ve mümkünse sırt üstü yatılmalıdır. İşlemden sonra buz kompresi yapmak hastayı rahatlatır ve oluşabilecek kızarıklıkları, morlukları engeller.

Dolgu işlemi sadece elmacık kemiği bölgesinde değil yüz sarkmasında, dudak şekillendirmede, dudak çevresindeki kırışıklıklarda, sivilce ve yara izlerini gidermede, alın çizgilerinde, kaş arasındaki çizgilerde ve burun kaldırmada da uygulanmaktadır. Ancak gebe ve emziren kadınlar, otoimmün hastalığı geçirmiş olan kişiler, cilt enfeksiyonu, iltihabı olan hastalar ve kan sulandırıcı kullanan kişiler dolgu işlemini yaptırmamalıdır.

İşlem 15-20 dak. sürer. Kalın dolgular kullanılır. Kalıcılık ise ortalama 24 aydır.

Hizmetlerimiz

Göz Çevresi (Kaz Ayağı Çizgileri) Tedavisi

More Info

Randevu Talep Formu







    Şimdi Ara